OLIVAL Natural šamponi


U današnjem postu pišem Vam svoje iskustvo sa Olival Natural šamponima.

Za početak, par općenitih informacija o ovoj liniji. Dakle, Natural linija šampona uključuje čak 3 vrste šampona, a to su: Menta i lavanda za oštećenu i suhu kosu, Ružmarin i Limun za masnu i normalnu kosu, te Sensitive za osjetljivo vlasište. 

Samo pakiranje šampona je prozirno, što je odlično jer možete vidjeti koliko Vam je proizvoda još ostalo. Količina proizvoda koja se nalazi unutar bočice je 250ml. Čep radi na principu da se jedna strana pritisne, te se tako druga otvori. Otvor je dosta malen, no bez problema možete normalno dozirati šampon.



Glavna značajka ovih šampona je ta da ne sadrže sporni SLS (Sodium Lauryl Sulfate), već je umjesto njega uključen SCS (Sodium Coco-Sulfate). Također, kako je i na samom pakiranju navedeno šamponi ne sadrže parabene ni umjetne mirise i boje.

S obzirom da ja imam masnu kosu sa suhim vrhovima, te osjetljivo vlasište, odlučila sam se za dvije vrste šampona - Ružmarin i Limun i Sensitive. Prvo sam kupila Ružmarin i limun i to dvije bočice, dok sam Sensitive kupila naknadno.

RUŽMARIN I LIMUN
"Natural Ružmarin i Limun šampon ima idealnu aktivnu formulu za njegu normalne i masne kose. Eterično ulje ružmarina umiruje, potiče regeneraciju kose i vlasišta, a blagi antiseptički učinak sprječava pojavu peruti. Eterično ulje limuna  prirodno isušuje, smanjuje rad žlijezda lojnica, djeluje tonizirajuće i zatvara pore te smanjuje mašćenje kose, a ugodan i osvježavajući miris limuna zadržava se dugo u kosi. Šampon ne sadrži  konvencionalni tenzid SLS, nego prirodni derivat kokosovog ulja Coco glucoside blagog, a učinkovitog djelovanja u čišćenju i pranju."


Sastav:
Aqua, Coco-Glucoside, Sodium Coco-Sulfate, Glyceryl Oleate, Sodium Chloride, Hydrolyzed Wheat Protein, Citrus Limon Peel Oil, Rosmarinus Officinalis Leaf Oil, Sodium Benzoate, Posasium Sorbate, CI 75810, Citric Acid
Šampon je blagog i ugodnog mirisa, srednje guste teksture. Cijela kupaona mi zna mirišati po njemu. Ali da se taj miris zadržava duže na kosi, paa baš i ne. Nije mi produžio period između dva pranja kose, ali je svoj posao da ju opere napravio vrhunski. I što je najbitnije, nije agresivan!

SENSITIVE
"Natural Sensitive prirodni je šampon za osjetljivo vlasište koji  temeljito čisti, ublažava svrbež i nadražaj te uklanja neugodan osjećaj zatezanja. Redovitom primjenom ovog šampona održava  se prirodna ravnoteža vlasišta. Glavna baza  šampona je blagi, prirodni tenzid dobiven iz biljaka i proteini pšenice. Ne sadrži SLS, umjetne mirise niti boje te je pogodan za često pranje kose jer ne isušuje vlasište."


Sastav:
Aqua, Coco-Glucoside, Sodium Coco-Sulfate, Glyceryl Oleate, Sodium Chloride, Hydrolyzed Wheat Protein, Sodium Benzoate, Posasium Sorbate, Citric Acid
Ovaj šampon je sasvim druga priča od prethodnog. Prestala sam ga koristiti već nakon trećeg puta. I to je bilo pre dugo, ali htjela sam se uvjeriti da li je stvarno do šampona ili nečega drugoga. Sigurno se pitate šta se desilo. Zašto? E pa meni je ovaj šampon toliko iritirao vlasište i potaknuo perut s kojom inače nemam problema. Ostala sam u šoku! Jer bi trebao raditi upravo suprotno i smiriti moje osjetljivo i iritirano vlasište, no ne! Proizvoda mi je ostalo puno, neću ga baciti, nakon nekog vremena ću mu ponovno dati priliku.

Cijena ovih šampona je 39,90kn. Možete ih pronaći u DM-u, BIPI, Mulleru. 


Zanima me da li ste probale koji od šampona?
Kakva su Vaša iskustva?




Primjedbe

  1. Nisam probala ali čula sam da su dosta tekući i da se doslovni izlijevaju iz boce i ne pjene,ok možda to ne znači da su loši.Koristim pregršt njihovih proizvoda i svi su ok.Mislim da i šamponu treba dati priliku jer najbitnije je to što ne sadrži ništa štetno za kosu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Upravo su suprotno od onoga šta si čula - gušći su i moraš jače stisnuti bočicu kako bi izašao proizvod. Inače, super se pjene. Barem ove dvije vrste koje sam ja isprobala.

      Izbriši
    2. Bez obzira ja ću ih probati,jer sve što imam od Olivala nije me razočaralo

      Izbriši

Objavi komentar