Mala od lavande - pasta za zube


Nakon skoro mjesec dana korištenja, donosim Vam recenziju Mala od lavande paste za zube. Za početak, ukoliko niste upoznate s ovim domaćim brendom, da Vam malo predstavim tko je Mala od lavande i čime se bave, kakve proizvode imaju i slično.
Mala od lavande je domaći brend prirodne kozmetike koja se svojom filozofijom i principima proizvodnje izdvojila na domaćem i međunarodnom tržištu kao jedan od specifičnih proizvođača koji stoje iza kvalitete i učinkovitosti svog asortimana. Svi proizvodi su prirodni, nisu testirani na životinjama te nemaju negativnih sastojaka i aditiva štetnih za zdravlje čovjeka. Također, većina proizvoda imaju pečat Vegan friendly što znači da proizvodi nisu životinjskog porijekla.
Pasta za zube neem-glina-ugljen
  • 100% ljekovita prirodna pasta
  • bez fluora
  • bez umjetnih boja i konzervansa
  • nije testirana na životinjama 

Samo pakiranje je nešto drugačije od uobičajenih pasta za zube. Pasta dolazi u malenoj plastičnoj posudici od 100g, sa čepom na odvrtanje. Na samom pakiranju možete pronaći sve informacije o proizvodu, od sastojaka, uporabe do datuma isteka roka trajanja.

Sastav:
Soda bikarbona, sol, med, stevia, biljni glicerin, ulje metvice i čajevca, prah neema, ventilirana zelena glina, aktivni (medicinski) ugljen


Više detalja o glavnim sastojcima:

Neem - ima višestruki učinak jer čisti, dezinficira, izbjeljuje zube, osvježava dah, jača zube i desni, sprečava karijes i kamenac.

Zelena glina nježno učvršćuje zubnu caklinu i pomaže pri uklanjanju zubnog plaka, zahvaljujući mineralnom kompleksu iz gline. Otkriveno je i znanstvenim istraživanjima potvrđeno da nim može spriječiti širenje streptokoka na površini zuba, odnosno da djeluje kao sredstvo za prevenciju karijesa, ublažava tegobe kod paradontoze i gingivitisa.

Ugljen usitnjen u prah na sebe će preuzeti većinu prljavštine te će zube ostaviti bijelima. Ovaj ugljeni prah pomiješan sa glinom i sodom bikarbonom daje kompaktnu pastu pojačanog djelovanja, pun pogodak za lijepe zube.



Ono šta je meni na prvu bilo najgore kod ove paste je njen gorak okus. Ali na njihovoj sam stranici i za to pronašla objašnjenje: Gorak ukus je najbolji za isušivanje gnoja, truleži, viška sluzi i sline i najdjelotvorniji okus za ubijanje bakterija, gljivica i drugih mikroorganizama.

A pitate se sigurno i koje su dobrobiti ove paste:
  • izbjeljuje zube i osvježava dah
  • jača zube i desni
  • sprečava karijes, gingivitis i kamenac
  • štiti od upala, sepse i mikroba
  • učinkovito uklanjanje bakterija
  • osigurava svježinu daha tokom cijelog dana
  • dobra je za djecu i osobe sa osjetljivim desnima
  • održavanje zdravlja zubi i usne šupljine 
Cijena paste je 65kn, a dostupna je u DM-u i preko web shopa.



Pasta mi je odlična, već nakon par dana vidjela sam promjenu na svojim zubima. Ne samo u bijelini, već i u osjetljivosti zubi i zubnog mesa. Oduvijek sam imala osjetljive zube, ali odkad koristim ovu pastu, osjetljivost je nestala. Iako mi je na početku okus bio užasno gorak i neugodan, s vremenom sam se naviknula na njega. Dovoljna je sasvim mala količina paste kako bi oprali Vaše zube. Pastu je potrebno prije uporabe malo promiješati.


Jeste možda isprobale ovu pastu? Ili možda nešto drugo od ovog brenda?
Ako jeste, pišite mi u komentare Vaše preporuke! 

Primjedbe

  1. Zvuči super, ali ta ambalaža, uf..... Nepraktično mi djeluje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Malo je neprakticno, ali naviknes se. Svakako vrijedi probati pastu!

      Izbriši
  2. Odlcino odradjena recenzija. Potrudicu se da pronadjem ovu pastu jer mi izgleda bas praktcno i korisno.

    http://badassvampire.blogspot.rs/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti! Nadam se da ces ju pronaci, ako ne, uvijek im se mozes obratiti preko FB-a ili web shopa.

      Izbriši
  3. priznajem da sam nikad ne bi kupila ovu pastu kad ju vidim kko izgleda :D no zbog svih ovih dobrobiti i rezultata koje si navela budem. I gorak okus mi pretrpjela ako su zubi poboljšani i zdraviji :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe, slazem se s tobom sto se tice okusa. Ali eto, nekako sam i ja preko toga presla samo radi dobrobiti koju ona donosi.

      Izbriši

Objavi komentar