Usporedba Garnier micelarnih otopina



Bok cure, jeste se lijepo provele za blagdane? Ja sam nekako još uvijek u tom blagdanskom raspoloženju i to mi je super da me drži što dulje :)

Ako me pratite tamo od nekih početaka, onda znate koliko volim Garnier micelarne. Ovog puta Vam donosim usporedbu moje najdraže svijetlo roze micelarne sa dvije nove - zelenom i crvenom (tamnoružičastom). Zelena je odnedavno dostupna i na našem tržištu, ja sam ju zasad vidjela jedino u DM-u. Pa ajde da Vam predstavim prvo nju.


Ova micelarna otopina je namijenjena mješovitoj i osjetljivoj koži. Učinkovito uklanja make-up, nježno čisti i matira. Osvježavajuća formula regulira višak sebuma bez isušivanja kože. Kad je o skidanju make-upa riječ, ova micelarna fino skida make-up, iako onaj vodootporni ne bude skinula.


Neki kad vide sastojke ove micelarne možda budu skeptični i preplaše se jer sadrži alkohol denat kojeg dosta često stavljaju u kozmetiku. Taj alkohol spada pod loše alkohole jer navodno isušuju našu kožu. A njega gotovo uvijek ima u svim proizvodima koji su namijenjeni masnoj i problematičnoj koži. Što se tiče ove micelarne, ja iskreno i nisam primjetila ikakvo isušivanje niti ništa, a kao što možete vidjti potrošila sam pola bočice. Tako da moguće da ovisi od kože do kože. Meni za moju mješovitu do masnu kožu lica paše.


Što se pakiranja tiče, micelarna dolazi u bočici sa poklopcem koji se dobro otvara i zatvara, nema mogućnosti da Vam pri transportu iscuri. Na prednjoj strani se nalazi naziv i proizvođač proizvoda, dok na stražnjoj strani su informacije o sastojcima.


Tamnoružičasta micelarna zasad još nije dostupna kod nas, ja sam obje kao što možete vidjeti po etiketi dobila iz Njemačke. Inače, ova je micelarna namijenjena suhoj i osjetljivoj koži lica. Učinkovito uklanja make-up, nježno čisti i vlaži kožu lica. 


Nju sam isprobala iako nije namijenjena mojem tipu kože pa tako da baš i ne mogu reći kako se ponaša na suhoj koži. Ali što se tiče moje kože, ispostavila se čist ok, lijepo uklanja make-up kao i ostale. Nije mi isušila kožu, ali sam primjetila da me znaju oči peći nakon skidanja šminke s njom. Druge iritacije nisam primjetila. Nema nikakav miris, nježna je i blaga za kožu. Koliko sam mogla vidjeti kod stranih blogerica, navodno ova micelarna skida i vodootpornu šminku iako bi ja radije za to preporučila neki uljni skidač, kao što je npr. od BIPE marka MY FACE koji odlično skida vodootporni make-up bez iritacija.



Što se tiče sastojaka, dodatni plus ovoj micelarnoj je to što NE SADRŽI alkohol.



Sve Garnier micelarne možete pronaći u našim drogerijama - DM, KOZMO, BIPA (zelena zasad dostupna samo u DM-u), a cijena im je 40-ak kuna što je po meni dobar omjer cijene, kvalitete i naravno količine jer svaka od ovih micelarnih dolazi u bočicama od 400ml.

ZAKLJUČAK:

Imala sam prilike isprobati sve Garnierove micelarne i koliko god mi je najdraža svijetlo roza, mogu reći da ću sigurno ubuduće kupovati i zelenu micelarnu jer je namijenjena mojoj koži lica. Svakako probajte ako imate mješovitu ili masnu kožu, moje lice izlučuje manje sebuma odkad sam ju počela koristiti. Naravno uz dodatak kremica za lice, te proizvoda za čišćenje. Ali isto tako, ne znači da ako meni odgovara da će i Vama odgovarati jer svaka koža lica je za sebe.

Ali definitivno ove micelarne zaslužuju palac gore od mene! :)



 

Primjedbe